Käyttöohjeet varten Perämoottorit

Täältä löytyvät kaikki Perämoottorit, joiden käyttöoppaita tarjoamme. Avaa malliluettelo napsauttamalla merkin nimeä. Tutustu myös sivun alareunan yleisiin kysymyksiin, niin saat hyödyllisiä vinkkejä tuotteestasi. Eikö merkkiä ole luettelossa? Ota yhteyttä meihin.

Onko tuotteessa vika, eikä käyttöoppaasta ole apua? Siirry Repair Café ‑alueelle etsimään ilmaisia korjauspalveluita.

Yleisiä kysymyksiä

Tukitiimimme etsii hyödyllisiä tuotetietoja ja vastaa yleisiin kysymyksiin. Jos huomaat yleisissä kysymyksissä virheen, kerro siitä meille yhteydenottolomakkeella.

Kuinka huoltan perämoottoriani oikein? Todennettu

Perämoottorin oikea huolto sisältää säännölliset öljyn ja suodattimen vaihdot, polttoainesuodattimen tarkastuksen ja vaihdon, sytytystulppien puhdistamisen tai vaihdon sekä vaihteistoöljyn määrän tarkastuksen. On myös tärkeää pitää jäähdytysjärjestelmä puhtaana, tarkistaa potkurin vauriot ja pitää moottori puhtaana. On suositeltavaa katsoa moottorisi käsikirjasta tarkat ohjeet ja suositellut huoltovälit.

Tästä oli apual (37) Lue lisää

Mikä on suositeltu öljytyyppi ja öljynvaihtoväli perämoottorilleni? Todennettu

Perämoottorisi suositeltu öljytyyppi ja vaihtoväli vaihtelevat moottorisi merkin ja mallin mukaan. On tärkeää katsoa tarkat ohjeet omistajan käsikirjasta tai valmistajan verkkosivustolta. Yleissääntönä on, että 4-tahtisissa perämoottoreissa tulee käyttää venekohtaista 4-tahtiöljyä, ja se on suositeltavaa vaihtaa 100 käyttötunnin välein tai vuosittain sen mukaan, kumpi tulee ensin. 2-tahtisissa perämoottoreissa tulee käyttää TC-W3-luokan öljyä ja se on suositeltavaa vaihtaa 50 käyttötunnin välein tai joka kausi.

Tästä oli apual (31) Lue lisää

Kuinka talvehdan perämoottorini oikein? Todennettu

Perämoottorisi talvehtimiseksi oikein lisää polttoaineen stabilointiaine kaasusäiliöön ja anna moottorin käydä muutaman minuutin ajan, jotta stabilointiaine kiertää polttoainejärjestelmän läpi. Seuraavaksi vaihda öljy ja öljynsuodatin ja tarkista vaihteistoöljyn taso. Tyhjennä alayksikkö irrottamalla tyhjennystulppa. Lopuksi sumuta moottori ruiskuvoiteluaineella ja peitä moottori suojataksesi sitä sääolosuhteilta.

Tästä oli apual (21) Lue lisää

Kuinka säilytän perämoottorini oikein? Todennettu

Jotta voit säilyttää perämoottoriasi oikein, varmista ensin, että se on puhdistettu ja talvehtinut kunnolla. Irrota seuraavaksi potkuri ja säilytä sitä kuivassa paikassa. Peitä lopuksi moottori ja säilytä sitä kuivassa, suojatussa paikassa, jotta esteet eivät vaurioidu. On myös suositeltavaa säilyttää se moottoritelineellä, jotta öljy ei keräänny alayksikön päälle.

Tästä oli apual (21) Lue lisää